به طور کلی عواملی مانند کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون، نشستنهای طولانیمدت، مصرف داروهای ضدبارداری یا هورمونهای استروژن بخصوص در بین زنان سیگاری، انجام برخی اعمال جراحی، حاملگی، چاقی مفرط، ابتلاء به مشکلات قلبی یا ریوی و داشتن سابقه خانوادگی لختگی خون جز علل اصلی بروز لختههای خونی است: مواد غذایی مناسب برای پیشگیری از ترومبوز و آمبولی عبارتند از:
لیموترش: لیموترش برای تقویت دستگاه ایمنی بدن، دفع سموم و همچنین مقابله با رادیکالهای آزاد بسیار مؤثر است. بهتر است بدانید که این ماده غذایی ترش برای بهبود جریان خون نیز فوقالعاده عمل میکند. نتایج پژوهشی که محققان ژاپنی انجام دادهاند مشخص کرده است که مصرف لیموترش و در کنار آن پیادهروی روزانه باعث بهبود جریان خون میشود. بنابراین اگر میخواهید از مشکل لخته خون و عوارض ناشی از آن در امان باشید هیچ روزی را بدون مصرف لیموترش سپری نکنید.
یک حبه سیر در روز
نتایج پژوهشی که در دانشگاه ایالت واشنگتن در آمریکا انجام شده است نشان میدهد که مصرف روزانه حداقل یک حبه سیر برای بدن و عروق خونی مفید است و سیر خواص ضد باکتریایی فوقالعاده دارد. در واقع سیر سرشار از آلیسین است که یک آنزیم درمانی بوده و برای سلامت قلب و عروق و همچنین دستگاه ایمنی بدن مفید است. این ماده غذایی در عین حال خاصیت ضد انعقادی خون دارد. بنابراین بهتر است از مصرف سیر غافل نشوید.
کرفس
نتایج پژوهشی که در دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز انجام شده است نشان میدهد که کرفس یک ماده غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامینها و ترکیبات مغذی است که باعث کنترل فشارخون میشوند. اگر به طور منظم کرفس را به صورت معمولی یا آب کرفس میل کنید رگهایتان نرم، انعطافپذیر و باز به همراه کمترین میزان پلاکهای آترواسکلروتیک باقی میمانند.
آب زغالاخته
در میان مواد غذایی طبیعی، زغال اخته بدون شک جایگاه بسیار مهمی در بهبود جریان خون به خود اختصاص داده است. نتایج پژوهشی که در چین انجام شده است نشان میدهد که این میوه باعث روان شدن جریان خون میشود چون خاصیت ضدانعقادی دارد. بنابراین توصیه میشود که از مصرف زغال اخته غافل نشوید. میتوانید این میوه را به صورت آبمیوه، میوه خشک و بهصورت یخزده- در فصلی که موجود نیست- میل کنید.
هویج: این نارنجیپوش شیرین، خوشمزه و پرخاصیت تقریباً با اکثر سبزیجات جور هست و بهراحتی میتوان آن را مصرف کرد. باید بدانید که هویج به پیشگیری از بروز ترومبوز و آمبولی کمک زیادی میکند. نتایج پژوهشی که در دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو برزیل انجام شده است نشان میدهد که هویج منبع باورنکردنی بتاکاروتن است و این ترکیب به کاهش خطر بروز سکته قلبی و متعادل کردن میزان کلسترول خون کمک میکند. بنابراین توصیه میکنیم که از این پس مصرف هویج را افزایش داده و از خواص بیشمار آن بهرهمند شوید.
سالارزایی
خواص میوه ها
786