وبسایت خبری
امروز: شنبه ۱۰ آیان ۱۳۹۹
رب انار خانگی را با این دستور درست کنید
رب انار برای خورش فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، اکبرجوجه، ماکارانی و بسیاری از غذاهای دیگر چاشنی و سس لذیذی است. به جای خرید رب انار حاضری می توانید با دو دستور زیر یک رب انار خانگی خوش طعم درست کنید.

به گـــزارش ســـرویس مقــالات بلــــوچ :

مواد لازم

انار: 8 کیلوگرم، آب: 3 لیوان، نمک: در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری.

وسایل لازم

صافی پارچه ای یا سیمی خانه ریز، گوشتکوب، چرخ گوشت.

طرز تهیه رب انار به روش اول

1-انار را دانه کنید. سعی کنید پوست داخلی و غلاف سفید رنگ داخل انار، با دانه ها مخلوط نباشد. البته اگر در حجم بالا رب گیری می کنید و تهیه دانه انار خالص مشکل است، اگر کمی از غلاف های سفید با دانه ها مخلوط شد ایرادی ندارد.

2-در قابلمه بزرگی، دانه های انار همراه آب را روی حرارت بگذارید زیر شعله را بلند کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و هر چند دقیقه انار را هم بزنید و با فشار ملاقه یا کفگیر به دانه ها سعی کنید آب دانه ها کاملا گرفته شود. هر از گاهی در حین جوشیدن، با گوشتکوب دانه ها را در قابلمه بفشارید تا آب از دانه خارج شود.

3- این کار را ادامه دهید تا زمانی که حدأکثر آب دانه ها گرفته شود.

4-سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا آب از دانه ها جدا شود. دانه ها در این مرحله سفید رنگ هستند و نشانه این است که آب آن ها تا حد ممکن گرفته شده است ولی برای آب گیری کامل، دانه های داخل صافی (تفاله ها) را مجددا در قابلمه جداگانه ای بریزید و با مقداری آب بگذارید بجوشد تا رب انار درجه 2 حاصل شود!

5-آب انار خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. بایستی هر چند لحظه هم بزنید تا رب شما ته نگیرد چون در این مرحله آب سریعا تبخیر می شود.

6-دقت داشته باشید رب انار مانند رب گوجه فرنگی زمان زیادی برای جوشیدن و غلیظ شدن نمی برد بنابراین بایستی مراقب باشید تا رب ته نگیرد و گرنه هم رنگ و هم طعم رب خراب می شود.

7- در اواخر غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید تا فساد و کپک زدگی رب را به تعویق بیندازد. رب انار درجه 1 آماده است.

8-غلظت رب انار بسیار مهم است چون اگر خیلی سفت شود زمانی که در یخچال می گذارید سفت تر شده و در بعضی موارد قاشق به سختی داخل رب می رود، وقتی به عنوان چاشنی یا سس از آن استفاده می شود خیلی دیر در آب حل می شود و در نتیجه استفاده از آن مشکل است که این غلظت مناسب نمی باشد. برخی برای کسب درآمد بیشتر، رب را آن قدر شل بر می دارند که حتی با نگهداری رب در یخچال نیز کپک می زند، که این غلظت نیز مناسب نیست. بلکه باید نه شل و نه سفت باشد بنابراین غلظت مناسب رب انار، نیاز به کسب تجربه بیشتری دارد.

طرز تهیه رب انار به روش دوم

1-  انار را دانه کنید و در چرخ گوشت بریزید و آب انار را بگیرید. البته برخی از آبمیوه گیری های خانگی و یا چرخ گوشت های صنعتی نیز همین کار را انجام می دهند. در این روش دیگر آبی داخل دانه ها باقی نمی ماند و می توانید تفاله ها را دور بریزید.

2-این روش به علت اینکه برای آب گیری دانه ها از چرخ گوشت استفاده می شود راحت تر است و در ضمن زمان کمتری صرف می شود.

3-مستقیما آب خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و بگذارید غلیظ شود. غلظت مناسب همان غلظتی است که قاشق به راحتی در رب حرکت کند و در ضمن دیرتر فاسد شود.

نکاتی درباره تهیه رب انار

1-در صورتی که انار آبدار باشد به ازای هر 8 کیلوگرم انار، 1 کیلوگرم رب انار حاصل می شود.

2-هر چه رب غلیظ تر شود دیرتر خراب و فاسد می شود و رنگ آن نیز تیره تر می گردد البته مراقب باشید که ته نگیرد وگرنه زحمت و هزینه شما به هدر می رود!

3-معمولاً برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده می کنند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن ارزان تر است. این مسئله از کیفیت رب کم نمی کند و آن چه مهم است اینکه انار آبدار و قرمز رنگ باشد بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوه ای رنگ و خشک باشد.

4-بهترین رنگ رب انار قهوه ای کمرنگ تا قهوه ای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته است و یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه کرده اند.

5-رب انار را داخل ظروف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف درب شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.

6-سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که در بیرون از یخچال باشد بایستی نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپک زدگی رب جلوگیری شود.

7- در برخی رب انارهای بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه نیز استفاده می کنند که هم طعم رب را ترش تر می کند و هم شکل بافت رب انار را تغییر می دهد در این مواقع شما دانه های ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده می کنید که همان تفاله پوست آلوچه است.

8-رب انار برای خورش فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، اکبرجوجه، ماکارانی و بسیاری از غذاهای دیگر چاشنی و سس لذیذی است.

منبع: گروه سبک زندگی سیمرغ

ایرندگانی

 

سرویس : مقاله
تاریخ : ۱۳۹۹/۶/۲۹ - ۰۷:۱۵
کد خبر: ۴۷۰۴۱۳
 
ارسال به شبکه های اجتماعی
ارسال نظر
نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
لطفا مقدار عبارت
را در باکس روبرو وارد کنید:
ارسال
نظرات
انتشار یافته: 0
در انتظار بررسی: 0
غیر قابل انتشار: 0

آخرین اخبار

۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۸:۱۷
شهرستان زابل:
دیدار گروه جهادی حضرت صاحب الزمان(عج)
۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۸:۱۵
شهرستان زابل:
همایش کوه پیمایی در کوه خواجه
۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۸:۱۳
شهرستان زابل :
دیدار فرمانده و کارکنان هنگ مرزی زابل
۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۸:۱۱
شهرستان زابل :
دیدار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زابل
۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۸:۰۸
صبح گاه مشترک نیروهای انتظامی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زنان بلوچ از سیستان ، صبح روز پنجشنبه یکم ابان ماه 99 ، به مناسبت هفته نیروی انتظامی ، صبح گاه مشترک نیروهای انتظامی شهرستان زابل با حضور حجت الاسلام والمسلمین عزیزی امام ...
۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۸:۰۵
بازدید از کشتارگاه مرغ کاکلی سیستان
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زنان بلوچ از سیستان ، ظهر روز پنجشنبه 1 آبان ماه 99 ، حجت‌الاسلام والمسلمین عزیزی امام جمعه شهرستان زابل با همراهی غلامرضا گنجی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زا...
۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۸:۰۳
آغاز رهاسازی بچه ماهی قزل آلا در استخرهای پرورش ماهی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زنان بلوچ از سیستان ، عرب نژاد سرپرست اداره شیلات هیرمند ضمن بیان این خبر افزود : با عنایت به مساعد شدن شرایط آب و هوایی جهت پرورش ماهی سردابی قزل آلا، در مرحله نخست تعداد...
۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۷:۴۷
فرماندار دلگان؛
برای نخستین بار نیز به صورت نیمه مکانیزه ، ضایعات نخیلات تبدیل به کود میگردد
۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۷:۴۵
شهرستان زابل:
مراسم توديع و معارفه رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامى شهرستان هيرمند
۱۳۹۹/۸/۳ - ۰۷:۴۴
شهرستان چابهار؛
تجلیل از پرستاران بخش کرونای بیمارستان امام علی (ع) چابهار

پربننده ترین ها

پر بحث ترینها