وبسایت خبری
امروز: سه شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۹
نکاتی برای سرخ کردن غذا
قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید...

قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک نقطه دود روغن را پایین می آورد و باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه، روغن به بالا پاشیده شود. اگر لازم باشد، نمک را می‌توان قبل از خوردن اضافه نمود.

قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه، روغن به بالا پاشیده شود.
قبل از اینكه مواد غذایی را در داخل روغن بیندازید، باید ابتدا روغن را تا درجه حرارت مناسبی گرم كنید (به طور مثال حدود 190 درجه سانتیگراد). در این حرارت سریعا در سطح مواد غذایی، لایه محافظی (شبیه یك لایه عایق) تشكیل می‌شود. در این صورت روغن نمی‌تواند از ماده غذایی عبور كند و ماده غذایی فقط با حرارت غیرمستقیم پخته و سرخ می‌شود.
اگر روغن تا این درجه حرارت داغ نشده باشد، قبل از اینكه لایه عایق تشكیل شود، روغن به درون غذا نفوذ می‌كند و باعث می‌شود غذا حالت روغنی (گریسی) پیدا كند و اگر روغن زیادتر از حد داغ شود، باعث می‌شود لایه محافظ قبل از آنكه غذا فرصت پخته شدن داشته باشد، بسوزد.
قبل از سرخ کردن از افزودن نمک به ماده غذایی بپرهیزید. نمک نقطه دود روغن را پایین می‌آورد و باعث می‌شود روغن زودتر تخریب شود. همچنین نمک باعث جذب رطوبت به سطح غذا شده که سبب می‌شود موقع اضافه كردن غذا درون ماهیتابه، روغن به بالا پاشیده شود. اگر لازم باشد، نمک را می‌توان قبل از خوردن اضافه نمود.
از ظروف آلومینیومی برای سرخ کردن غذا و نگهداری روغن استفاده نکنید. نمک به کار رفته در غذا باعث تخریب ظروف آلومینیومی شده و سبب نفوذ آلومینیوم به درون روغن می‌شود که مسمومیت زا است. از ظروف آهنی و مسی هم اجتناب کنید، زیرا روند تخریب روغن را تسریع می‌کنند.
سبزیجات فریز شده را در حالت یخ‌زده سرخ کنید تا جذب روغن در آنها به كمترین میزان برسد.
از انباشتن زیاد مواد غذایی در روغن اجتناب کنید، زیرا باعث می‌شود حرارت روغن پایین بیاید و روغن قبل از تشکیل لایه عایق به داخل غذا نفوذ کند و غذا چرب شود.
همیشه اول روغن را 8-7 درجه بیشتر از حرارت سرخ کردن داغ کنید، زیرا اضافه کردن غذا به روغن باعث می‌شود حرارت روغن چند درجه پایین بیاید. توجه داشته باشید که اگر این حرارت از 8-7 درجه بیشتر شود، به ساختمان مولکولی روغن آسیب می‌رسد.
روغن مناسب برای سرخ كردن ماهی، روغن كانولا می‌باشد، زیرا نقطه دود بالایی دارد و باعث برشته شدن سطح خارجی ماهی و آبدار ماندن قسمت‌های درونی می‌گردد.
عوامل مؤثر بر قابلیت دوباره استفاده کردن روغن
1- مدت استفاده: از آنجایی که روند اکسیداسیون و تخریب روغن با نور و حرارت تسریع می‌گردد، مدت زمانی كه روغن در معرض نور، حرارت و اکسیژن است، باید مورد توجه قرار گیرد.

2- آب: هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می‌شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن در ظرف خودداری کرد، زیرا باعث می‌شود رطوبتی که از غذا به صورت بخار خارج می‌شود به داخل روغن برگردد.

3- ذرات خارجی: هرچه ناخالصی‌هایی همچون نمک، ذرات غذا، چاشنی‌ها و ... بیشتر به روغن وارد شود، روغن سریع‌تر اکسید می‌گردد.

4- تعداد دفعات استفاده: هرچه روغن بیشتر استفاده شود، سریع‌تر اکسید می‌گردد. تغییرات ایجاد شده در ساختمان مولکولی روغن باعث می‌شود «ویسکوزیته» آن تغییر یابد (مشکل‌تر و به طور غیرروان از ظرف ریخته‌ می‌شود).
5- مخلوط کردن چند نوع روغن: مخلوط کردن روغن‌ها با هم نقطه دود را پایین می‌آورد.
برای استفاده مجدد از روغن موارد زیر را مدنظر داشته باشید
- به محض اتمام سرخ کردن، حرارت را خاموش کنید.
- اجازه دهید روغن سرد شود.

- به محض سرد شدن روغن آن را تصفیه کنید (از صافی ریز عبور دهید) و در ظرف شیشه‌ای بریزید و در ظرف را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود. از مخلوط کردن این روغن با روغن تازه خودداری کنید.

- این ظرف را در جای تاریک (ترجیحا در یخچال)، نگهداری نمایید (ممكن است این روغن در یخچال ظاهر ابر مانند پیدا کند که این حالت با خارج کردن آن از یخچال باید برطرف شود).
- بعد از هربار استفاده از این روغن، عملیات بالا را تکرار کنید.
با بروز نشانه‌های زیر روغن را دور بریزید
ایجاد کف در سطح روغن.
تیره شدن روغن.
بوی نامطبوع.
عدم تشکیل حباب روی روغن هنگامی که ماده غذایی را به داخل آن می‌اندازید.
غیرروان بودن روغن (هنگام ریختن آن در ظرف).
نتیجه گیری
كیفیت غذاهای سرخ شده نه تنها به نوع غذا و شرایط سرخ كردن بستگی دارد، بلكه به نوع روغن مورد استفاده جهت سرخ كردن هم وابسته است. انتخاب پایدارترین روغن برای فرآیند سرخ كردن، كمترین تخریب و آسیب را در بردارد و غذایی با كیفیت بالاتر تولید خواهد كرد.
فرزانه کردی تمندانی


786

سرویس : مقاله
تاریخ : ۱۳۹۹/۴/۵ - ۰۸:۳۸
کد خبر: ۴۶۸۳۸۳
 
ارسال به شبکه های اجتماعی
ارسال نظر
نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
لطفا مقدار عبارت
را در باکس روبرو وارد کنید:
ارسال
نظرات
انتشار یافته: 0
در انتظار بررسی: 0
غیر قابل انتشار: 0

آخرین اخبار

۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۸:۳۷
ضدعفونی بیمارستان تنفسی سینا به همت سپاه
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی زنان بلوچ از زابل، صبح روز دوشنبه 16 تیرماه، عملیات ضدعفونی و گندزدایی بیمارستان سینا( مرکز بیماری های تنفسی زابل ) و اماکن عمومی سطح سیستان توسط قرارگاه عملیاتی ش...
۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۸:۳۴
رونمایی از کتاب وطن فاروق دامنی شاعر جوان بلوچستانی
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی زنان بلوچ از ایرانشهر؛ اولین کتاب شعر فارق دامنی با نام وطن رونمایی وبه پاس خدمات ماندگار شهیدراه خدمت، شادروان دکترمحمدنعیم امینی فرد و به نمایندگی از خانواده نمای...
۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۸:۳۱
تفاهم نامه همکاری با حضور مدیر آموزش و پرورش نیکشهر ، رییس و اعضای شورای اسلامی شهر و کارشناسان مشارکت و روابط عمومی آموزش و پرورش امضا شد
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی زنان بلوچ از نیکشهر؛ مدیر آموزش و پرورش نیکشهر در این جلسه با تقدیر و تشکر و از حضور و استقبال تمامی اعضای شورای شهر گفت: تعامل و همکاری این ۲ نهاد اساسی می‌تواند...
۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۸:۲۹
طرح مدرسه سازی آجر به آجر با مبلغی بالغ بر ۵۰۰ میلیون ریال
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی زنان بلوچ از نیکشهر، دبستان شهید صدوقی چاهان با مبلغی بالغ بر ۵۰۰ میلیون ریال با همت همکاران فرهنگی، دادگستری شهرستان و اهالی منطقه در طرح آجر به آجر بازسازی خواهد ...
۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۵:۱۳
اختصاص رتبه نخست کاهش تصادفات فوتی به سیستان و بلوچستان
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان گفت: این استان در سه ماهه سال جاری در بین استان های کشور رتبه نخست کاهش تعداد تصادفات فوتی و کشته های سر صحنه را از آن خود کرد.
۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۵:۱۰
ایران از هیچ کوششی برای حمایت از ملت فلسطین دریغ نخواهد کرد
یک رسانه عرب زبان محتوای نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به نامه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس را منتشر کرد.
۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۵:۰۷
ظریف درگذشت استاد ادبیات فارسی دانشگاه هاروارد را تسلیت گفت
وزیر امور خارجه ایران در پیامی به دکتر احمد مهدوی دامغانی درگذشت همسر مکرمه و فرهیخته ایشان سرکار خانم دکتر تاجماه آصفی شیرازی، استاد ادبیات فارسی دانشگاه هاروارد آمریکا را تسلیت گفت.
۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۴:۴۲
ایران و تونس بر گسترش همکاری های تجاری دوجانبه تاکید کردند
محمدرضا رئوف شیبانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس و محمد مسیلینی وزیر بازرگانی این کشور راه های تقویت و گسترش همکاری دو جانبه را بررسی کردند.
۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۴:۳۹
وزیر آموزش‌و‌پرورش: مدارس از ۱۵ شهریور بازگشایی می‌شوند
وزیر آموزش و پرورش با اعلام اینکه مدارس از ۱۵ شهریور باز می‌شوند، گفت: کیفیت برگزاری کلاس‌ها به‌صورت حضوری و غیرحضوری تعیین می‌شود.
۱۳۹۹/۴/۱۷ - ۰۴:۳۷
ایران ترور «هشام الهاشمی» را محکوم کرد
سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن ترور «هشام الهاشمی» کارشناس امنیتی عراق به دست افراد مسلح ناشناس، آن را «اقدامی جنایتکارانه» خواند.

پربننده ترین ها

پر بحث ترینها

۱۳۹۹/۴/۱۲ - ۰۶:۰۱
ورزش و فعالیت فوق‌العاده براى تقویت عملکرد قلب
پیاده روى - ابتدا خیلى آسان به نظر برسد، اما پیاده روى به ویژه با سرعت زیاد عالى‌ترین روش براى تقویت قلب است. قدم زدن سریع باعث مى شود ضربان قلب شما بالا برود و همچنین بر روى حرکت مفاصل تأثیر به سزا...
۱۳۹۹/۴/۱۴ - ۰۷:۲۴
شهرستان ایرانشهر ؛
پلمپ و غیر فعال سازی ۲ باب مکان کسب
۱۳۹۹/۴/۱۴ - ۰۷:۲۶
فرماندار ویژه شهرستان ایرانشهر؛
جهش تولید در گرو همکاری همه جانبه مسوولان
۱۳۹۹/۴/۱۴ - ۰۷:۲۸
شهرستان ایرانشهر؛
توزیع 300 بسته معیشتی و بهداشتی بین بیماران صعب العلاج
۱۳۹۹/۴/۱۴ - ۰۷:۱۴
بخشداربنت:
خدمات بی منت مجموعه شهرداری و دهیاران برای ایجاد امید ونشاط در جامعه قابل تقدیر است
۱۳۹۹/۴/۱۴ - ۰۶:۵۴
به مناسبت ۱۴ تیر روز شهرداری و دهیاری:
پیام تبریک فرماندار محترم خاش
۱۳۹۹/۴/۱۱ - ۰۵:۳۹
جزئیات مرگ ۱۸ نفر در انفجار و آتش‌سوزی مرکز درمانی سینا + تصاویر
سخنگوی آتش‌نشانی تهران جزئیات انفجار مرگبار را در مرکز درمانی سینا تشریح کرد.
۱۳۹۹/۴/۱۱ - ۰۵:۰۳
حزب‌الله عراق:اعتماد به آمریکا علیه حشدشعبی اشتباه بود/به شرط اخراج آمریکا به الکاظمی رأی دادیم
سخنگوی حزب‌الله عراق تأکید کرد حشد شعبی به شرط اخراج نیروهای آمریکایی از کشور با تعیین مصطفی الکاظمی به عنوان نخست‌وزیر موافقت کرد.
۱۳۹۹/۴/۱۲ - ۰۷:۵۷
دستگیری قاتل جوان ۳۶ ساله
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی زنان بلوچ به نقل از پایگاه خبری پلیس،سردار قنبری فرمانده نیروی انتظامی استان در تشریح این خبر گفت: با هوشیاری و سرعت عمل کارآگاهان پلیس آگاهی شهرستان سرباز، متهم ب...
۱۳۹۹/۴/۱۲ - ۰۶:۰۸
دومین مرگ تلخ ، اهالی گوروان را شوکه کرد
غرق شدن دومین نفر در رودخانه طی کمتر از یک ساعت در روستای گوران بخش مرکزی شهرستان نیکشهر...