به گــزارش سرویـــس مقــالات زنان بلوچ:
استان ازمیر یکی از استانهای ترکیه در غرب آناتولی است. مرکز آن شهر ازمیر است این استان خلیج ازمیر را در بر گرفته است. وسعت این استان 11973وجمعیت آن 3769000نفر (2010)است. رودخانههای مهم آن قوجاچای، بکیر چای کوچوک مندرس هستند.
ازمیر سومین شهر بزرگ ترکیه بعد از استامبول و آنکارا است. و دارای موقعیت ممتاز از لحاظ تجاری، صنعتی و بندری میباشد. جمعیت آن طبق آخرین سرشماری در سال 2008 میلادی3739353نفر میباشد. این شهر در ساحل دریای اژه قرار دارد. همه ساله ازمیر میزبان تعداد زیادی نمایشگاه و کنگرههای مختلف صنعتی، تجاری وعلمی است. دانشگاههای معتبری در این شهر وجود دارد که از بارزترین آنها میتوان به دانشگاه صنعتی ازمیر اشاره نمود و رشتههای فنی مهندسی در آن تدریس میشود. ازمیر یکی از جاذبههای توریستی ترکیه نیز به حساب میآید. سراسر جنوب ازمیر دارای سواحل زیبای ماسهای است. اثار تاریخی متعدد از دورههای پیشین در این منطقه وجود دارد. همانند شهر تاریخی افس که یکی از بزرگترین و زیباترین شهرهای باستانی در دنیا به حساب میآید. آبهای معدنی در سواحل چشمه، شهر باستانی ترووا و...همه ساله تعداد کثیری توریست علاقمند به دریا وآثار تاریخی را به خود جلب مینماید. محل شهر قدیمی ازمیر در منطقه فعلی بورنووا واقع شده است و در حفاریهای باستان شناسی که اخیر انجام شده است تاریخ سکونت در این شهر به 6500 سال قبل از میلاد یعنی به دوران قبل از تمدن ترووا میرسد.
ساحل دریای اژه
کرانههای دریای اژه در جنوب غربی ترکیه از جمله زیباترین چشم اندازهای این کشور است. خط ساحلی باشکوهی که آب شفاف دریای اژه به آن برخورد میکند. مملو است از کرانههای قدیمی که توسط باغهای زیتون، پرتگاههای سنگی وجنگلهای کاج احاطه شده است.
این شهر که در زبان ترکی «ازمیرزیبا»نام دارد. بر فراز یک خلیج بلند و باریک واقع شده که توسط کشتیها و قایقهای تفریحی شیار دارشده است. آب وهوای آن معتدل است و در تابستان نسیم مداوم و روح بخش دریا، گرمای خورشید را متعادل میکند.
این شهر در هزاره سوم قبل از میلاد در محلی که امروزه «بایراکلی» نام دارد تأسیس شده و در حدود 1500 سال قبل از میلاد، تحت نفوذ و قلمرو هیتیها در آناتولی مرکزی در آمد. در هزاره اول قبل از میلاد ازمیر، «سیمیرنا» نامیده میشد، این شهر در قرن یازدهم و تا زمان پیروزی سلجوقیها تحت حکومت سلطان محمد چلبی، به بخشی از قلمرو عثمانیها تبدیل شد.
قدیمیترین مسجد ترکیه:
مسجد «حیسار» بزرگترین و قدیمیترین مسجد در ترکیه است، این مسجد که در قرن 16 میلادی ساخته و در قرن نوزدهم بازسازی شده است دارای یک اندرون دلپذیر، و با یک منبر و محراب زیباست.
تهیه و تنظیم : زبیده یارمحمدزهی
مجله راه زندگی
کد کاربر ثبت کننده : 786